Συνολικές επενδύσεις που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Ελβαλχαλκόρ βασιζόμενος σε οργανική ανάπτυξη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, Μιχάλης Στασινόπουλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπίρη για το Build.

Σε ό,τι αφορά την δυναμικότητα της Ελβάλ πριν από την εγκατάσταση του θερμού ελάστρου Tandem πέρυσι το φθινόπωρο, η παραγωγή του αλουμινίου ήταν στους 300.000 τόνους ετησίως. Από τη στιγμή που έγινε η εγκατάστασή του η παραγωγή έφτασε φέτος τους 360.000 τόνους κατά το πρώτο εξάμηνο και αναμένεται ότι θα ανέλθει στους 520.000 τόνους το 2023, με προϋπόθεση την υλοποίηση πρόσθετων επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα για νέο ψυχρό έλαστρο και νέα γραμμή βαφής. Η νέα γραμμή βαφής απευθύνεται αποκλειστικά στη βιομηχανία συσκευασίας για την διάθεση προβαμμένου αλουμινίου. Το πρόγραμμα των 100 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί και με ορισμένες συμπληρωματικές επενδύσεις, των οποίων αναμένεται η επιτάχυνση στην υλοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους που διανύουμε, όπως ανέφερε ο Σπύρος Κοκόλης, οικονομικός διευθυντής του ομίλου.