Στην αγορά των έτοιμων γευμάτων, μπαίνει δυναμικά ο όμιλος Γλάρος, που συμπληρώνει δύο δεκαετίες δραστηριοτήτων. Με την ίδρυση της Αύρα ΜΑΕ και την επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Μαγούλα Αττικής, ο Γλάρος προγραμματίζει τη δημιουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής έτοιμων γευμάτων στην Ευρώπη. Η μονάδα παραγωγής, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργεία τον Ιούνιο του 2026, θα έχει δυναμικότητα 250.000 μερίδων την ημέρα και θα απασχολεί περίπου 300 εργαζομένους.

Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον Όμιλο, ο οποίος ξεκίνησε το 2004 ως χαρτοποιία στα Οινόφυτα και πλέον δραστηριοποιείται σε τρεις βιομηχανικούς κλάδους, χαρτικά, προϊόντα ζύμης και κρέας, το σύνολο της παραγωγής των οποίων απορροφάται από τα καταστήματα του ομίλου Σκλβαβενίτης.

Το 2004 ο Σπύρος Σκλαβενίτης, ίδρυσε τη Γλάρος ΑΒΕΕ, σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την εξαγορά της Softex που μετέφερε την παραγωγή της στην Ιταλία.

Σήμερα, ο όμιλος απασχολεί 81 εργαζομένους, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 13.000 τ.μ., παράγει 4.000.000 κιβώτια ετησίως και οι πωλήσεις αγγίζουν τα 71,5 εκατ. ευρώ. Η επέκταση σε τρόφιμα ξεκίνησε το 2011 με την εξαγορά της Baker Master ΑΒΕΕ, παραγωγού προϊόντων ζύμης, και συνεχίστηκε το 2016 με την ίδρυση της Meat House ΜΑΕ, μονάδας παραγωγής και εμπορίας κρέατος. Πέρυσι ο όμιλος εμφάνισε συνολικά έσοδα περίπου 142 εκατ. ευρώ. Ανά δραστηριότητα η Γλάρος ΑΒΕΕ (χαρτικά) εμφάνισε πωλήσεις 71,9 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 12,584 εκατ. ευρώ (περιθώριο 17,5%). Παρά τη σταθερότητα του τζίρου, τα περιθώρια υποχώρησαν λόγω αυξημένου κόστους.