Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν τεχνολογίες, λύσεις και επιχειρηματικά μοντέλα που αυξάνουν τα επίπεδα κυβερνοασφάλειας μειώνοντας το κόστος λειτουργίας. Με στόχο την ψηφιακή εξασφάλιση και αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εταιρειών, ο ΣΕΒ διοργάνωσε το 14ο θεματικό εργαστήριο Innovation Ready με θέμα «Κυβερνοασφάλεια και ψηφιακή προστασία για τις επιχειρήσεις». Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε 10 ελληνικές εταιρείες να συζητήσουν με 13 τεχνολογικές εταιρείες και τεχνοβλαστούς από την Ελλάδα, και την Ιταλία, για τις δυνατότητες συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ τους. Συνολικά, διεξήχθησαν 38 κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις. Το εργαστήριο υποστηρίχθηκε από την πρόσφατη συνεργασία του ΣΕΒ με το EIT Manufacturing.

Στο workshop συμμετείχαν μέλη του ΣΕΒ και εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας. Οι εταιρείες Alpha Bank, Eurobank, Eurolife, GEK TERNA, Grant Thorton, Loulis Group, Motor Oil, Unisystems, Wonderplant, ΒΙΟΛΑΝΤΑ και Τράπεζα Πειραιώς, συναντήθηκαν με τις BitRezus, Code4thought, Cyberscope, ExcID, HackTheBox, ITML, Lecs.io, Logstail, Metaminds, Missionware, Congitor.ai, Smiling Machines, και Syndesis.

O κ. Αναστάσιος Μουστάκης, Infrastructure and Business Applications Manager της Unisystems ανέφερε: «Αναγνωρίζοντας τη θεμελιώδη ανάγκη για ψηφιακή ασφάλεια και προστασία των δεδομένων, υποδομών και συστημάτων των οργανισμών, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία Innovation Ready που μας συνέδεσε με εταιρίες που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον μ’ εμάς για την κυβερνοασφάλεια».

O κ. Ανδρέας Μπρούστας, Business Development Director της Grant Thorton, είπε: «O ΣΕΒ, μέσω των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της κυβερνοασφάλειας στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο». Τέλος, η κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ δήλωσε: «Το σημερινό workshop ασχολήθηκε με έναν κρίσιμο τομέα της ελληνικής επιχείρησης αυτόν της ψηφιακής ασφάλειας και προστασίας».

Tα εργαστήρια Innovation Ready πραγματοποιούνται για την αμφότερη ενίσχυση των start-ups και της καινοτομικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Επιτρέπουν σε εκπροσώπους της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, να συναντιούνται με εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας αλλά και ερευνητικές ομάδες για την αναζήτηση και την ένταξη τεχνολογιών στην επιχειρησιακή λειτουργία των εταιρειών τους.