Σε τροχιά ανάπτυξης εισέρχεται η Αμφιγάλ (Αμφιλοχίας Γη), προχωρώντας σε ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο που αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μονάδας της.
Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί από το 2017 μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης 4.500 τ.μ. με δυνατότητα ημερήσιας επεξεργασίας άνω των 100 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, στοχεύει να ενισχύσει αποφασιστικά τη θέση της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας από 5.000 σε 11.000 τόνους προϊόντων ετησίως, πλήρη αυτοματοποίηση των γραμμών παραγωγής για εξορθολογισμό των διαδικασιών και μείωση των νεκρών χρόνων, περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των τελικών προϊόντων, καθώς και μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά περίπου 30%.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο στάδιο αφορά τον εκσυγχρονισμό του συσκευαστηρίου, που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2026, ενώ η συνολική επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 60.000 τόνων γάλακτος ετησίως, καθιστώντας την Αμφιγάλ δημιουργώντας νέα προοπτική εξωστρέφειας για τα προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας.