«Η τεχνολογία blockchain ωριμάζει και βρίσκει χρησιμότητα σε επιχειρήσεις όλων των ειδών παγκοσμίως. Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια έφεραν μια τεχνολογική εξέλιξη κατά την οποία συνδυάστηκαν επιτυχώς η κρυπτογραφία, το distributed computing και το internet για να δημιουργήσουν ένα νέο αλγοριθμικό δρόμο διεξαγωγής των επιχειρηματικών συναλλαγών» σημειώνει στο industry o Dr. Yannis Kalfoglou.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρακτικά κάθε κλάδος της βιομηχανίας μπορεί να επωφεληθεί από τις τεχνολογίες blockchain, «ωστόσο, οι επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες και πολύπλοκες εφοδιαστικές αλυσίδες πρόκειται να δουν τα πιο άμεσα αποτελέσματα. Η ψηφιακή ταυτοποίηση, το tokenization αγαθών και υπηρεσιών, το fractional ownership και η μίσθωση των προϊόντων προσφέρουν οφέλη τόσο στην παραγωγή όσο και τον διαμοιρασμό των αγαθών.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος, η βιομηχανία, ο υγειονομικός τομέας, ο κλάδος της ενέργειας και οι υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας, ο κλάδος των logistics και του retail μπορούν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες blockchain για να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα τους και να αναπτύξουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία μπαίνει στον επιχειρηματικό κόσμο, νέες προκλήσεις αρχίζουν να εμφανίζονται.

Η αποκέντρωση, η έλλειψη διαμεσολαβητών, η ανάδυση υβριδικών συστημάτων, η λειτουργική διακυβέρνηση και τα κανονιστικά πλαίσια δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Η κατανόηση της επιχείρησης αποτελεί το κλειδί στην βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας. Ο καιρός για να επενδύσουμε και να κατανοήσουμε τα οφέλη αυτών των δομικών για τον 21ο αιώνα τεχνολογιών είναι τώρα», καταλήγει ο Ο Dr. Yannis Kalfoglou.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ο Dr. Yannis Kalfoglou είναι ειδικός στο χώρο του Blockchain με πολυετή εμπειρία έχοντας βοηθήσει επιχειρήσεις που συγκαταλέγονται στις Fortune 500 να χτίσουν συστήματα blockchain, και συγγραφέας του βιβλίου «Blockchain for business: a practical guide for the next frontier». Στο Blockchain in Business Conference θα μοιραστεί ζωντανά με το κοινό, μέσα από την παρουσίαση του, τις εμπειρίες του, προσφέροντας τις συμβουλές του για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν στη δημιουργία συστημάτων blockchain.