Η Volvo Cars και η Northvolt θα δημιουργήσουν από κοινού ένα κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Γκέτεμποργκ, ως τμήμα επένδυσης που φθάνει τις 30 δισεκατομμύρια Σουηδικές Κορώνες (SEK) για την ανάπτυξη και την κατασκευή μπαταριών. Το κέντρο R&D, που θα λειτουργήσει το 2022, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Γκέτεμποργκ και καθιστά τη Volvo Cars έναν από τους λίγους κατασκευαστές που κάνουν το σύνολο της διαδικασίας εξέλιξης και παραγωγής μπαταριών τμήμα του δυναμικού παραγωγής τους.
Μετά τη δημιουργία του νέου κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Γκέτεμποργκ, θα ακολουθήσει η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ευρώπη. Αντικείμενό του θα είναι η παραγωγή προηγμένων μπαταριών επόμενης γενιάς, ειδικά εξελιγμένων για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς. Η ακριβής τοποθεσία του εργοστασίου αναμένεται να επιβεβαιωθεί στις αρχές του 2022.

Το κέντρο R&D θα βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars και στο υπάρχον campus καινοτομίας της Northvolt, το Northvolt Labs, στην πόλη Västerås (Βεστερός) της Σουηδίας. Η εγγύτητα θα διευκολύνει τις συνέργειες και θα αυξήσει την αποδοτικότητα, μέσω της ανάπτυξης τεχνολογιών για μπαταρίες.
«Η συνεργασία μας με τη Northvolt διασφαλίζει την προμήθεια υψηλής ποιότητας μπαταριών βιώσιμης παραγωγής για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών Volvo», δηλώσε ο Χόκαν Σάμιουελσον, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Θα ενδυναμώσει τις δυνατότητες και τη θέση μας ενόψει του μετασχηματισμού μας σε εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Η συνεργασία θα εστιάζει στην εξέλιξη μπαταριών με γνώμονα τα αυτοκίνητα για τα οποία προορίζονται, ώστε να προσφέρουν στους οδηγούς Volvo τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν, όπως η αυτονομία και οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης. Η Volvo Cars συνεργάζεται με τη Northvolt για να δημιουργήσει ένα αληθινά ολοκληρωμένο (end-to-end) σύστημα μπαταριών, μέσω του οποίου θα αναπτύσσει και θα κατασκευάζει τις μπαταρίες η ίδια. Αυτή η κάθετη ενσωμάτωση είναι σημαντική, καθώς η μπαταρία είναι το εξάρτημα με το υψηλότερο κόστος σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ αντιπροσωπεύει μεγάλο τμήμα του αποτυπώματος άνθρακα.
«Η Volvo Cars είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης στην πορεία για τη δημιουργία μιας γραμμής εφοδιασμού μπαταριών που κατασκευάζονται στην Ευρώπη με ιδιαίτερα χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα και βελτιστοποιούνται μέσω της ενσωμάτωσης στο όχημα, ώστε να αντλείται η μέγιστη δυνατή απόδοση από τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Πέτερ Κάρλσον, Διευθύνων Σύμβουλος της Northvolt.

Όσον αφορά το κοινό τους εργοστάσιο μπαταριών, η Volvo Cars και η Northvolt βρίσκονται στην τελική φάση μιας διαδικασίας επιλογής για την εξεύρεση κατάλληλης τοποθεσίας στην Ευρώπη. Το εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυναμικότητα έως 50 γιγαβατώρες (GWh), προμηθεύοντας με μπαταρίες περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα ανά έτος. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023, με επίτευξη παραγωγής σε μεγάλη κλίμακα το 2026, ενώ αναμένεται να απασχολεί έως 3.000 ανθρώπους.