Στο παραγωγικό δυναμικό της Βιομηχανίας Ζωοτροφών Κατερίνης, ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., ανήκουν πλέον οι εγκαταστάσεις των Ορυζόμυλων Μακεδονίας – Αφοί Μυστακίδη Α.Ε. στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως το βιομηχανικό ακίνητο πέρασε στα χέρια της εταιρείας μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού και έναντι του ποσού των 1,95 εκατ. ευρώ.
Το εργοστάσιο, ιδιοκτησίας πλέον ΒΙΟΖΩΚΑΤ, εκτείνεται σε μία έκταση 14 στρεμμάτων και περιλαμβάνει σιλό αποθήκευσης δημητριακών χωρητικότητας 20 χιλιάδων τόνων. Παράλληλα, απαρτίζεται από αποθηκευτικό χώρο 2,7 χιλιάδων τ.μ. ενώ το βασικό κτίριο του παλιού ορυζόμυλου εκτείνεται σε 3,3 χιλιάδες τ.μ.

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ζωοτροφών και συμπληρωμάτων διατροφής για παραγωγικά ζώα και διαθέτει εγκαταστάσεις σε Κατερίνη, Σέρρες και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης κρίνει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την παραπάνω κίνηση ως αναγκαία. Με την εξαγορά του ακινήτου αποσκοπεί στο να εξυπηρετηθούν, πιο άμεσα, οι αυξανόμενες ανάγκες σε αγορά πρώτων υλών, σε συνδυασμό με τις ανάγκες που προκύπτουν από την ραγδαία αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της. Μάλιστα η εταιρεία αναμένεται να εγκαταστήσει στο νέο εργοστάσιο και γραμμή παραγωγής πελετοποίησης ζωοτροφών. Επιπροσθέτως, η τοποθεσία του ακινήτου ενισχύει τη θέση της βιομηχανίας καθώς εκτιμάται πως θα της δώσει το πλεονέκτημα εισαγωγής και εξαγωγής χύδην προϊόντων στην ελληνική αγορά και του εξωτερικού.

«Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. συνεχίζει να επενδύει σε νέες στρατηγικές τοποθεσίες, σε πρωτοπόρα προϊόντα και σε συνεχείς έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κύριο στόχο της, να προσφέρει στους συνεργάτες της, την καλύτερη εξυπηρέτηση, καλύπτοντας αδιάκοπα όλες τις ανάγκες τους» σημειώνει η εταιρεία αναφορικά με την απόκτηση του ακινήτου, σε ανάρτησή της. Η Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης ιδρύθηκε το 1966 κι αυτή τη στιγμή διαθέτη ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής που αγγίζει τους 500 τόνους ενώ η αποθηκευτική δυνατότητα των σιλό αγγίζει τους 40.000 τόνους.