Τα Packaging Awards 2024 έρχονται για 8η χρονιά με σκοπό να επιβραβεύσουν τις εταιρείες που δημιουργούν καινοτόμες συσκευασίες με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας και δέσμευση στη δημιουργικότητα, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Στόχος των βραβείων είναι, επίσης, η ανάδειξη του επιτυχημένου R&D και μάρκετινγκ καθώς και της προσαρμογής των εταιρειών στα δεδομένα του e-shopping.

Τα βραβεία συνθέτουν 7 βασικές ενότητες: τις γνωστές και δημοφιλείς Excellent Company, Technology-Innovation, Sustai­nability, Marketing, Supply Chain, με ανανεωμένες κατηγορίες. Φέτος, σημαντικό μέρος των βραβείων είναι τα Printing Awards hosted by Packaging Awards, τα οποία θα επιβραβεύσουν την αριστεία επιχειρήσεων του κλάδου γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και τυπογραφίας, που επιδεικνύουν υψηλή δεξιοτεχνία, αξιοποίηση τεχνολογίας, δημιουργικότητα, ποιότητα και καινοτομία. Οπότε έχουν προστεθεί 2 νέες ενότητες, η Printing Awards και η 3D Printing, και αναμένουν τις καλύτερες πρακτικές του κλάδου εκτυπώσεων.

Μέσα από τη συμμετοχή τους οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν Gold, Silver και Bronze βραβεία (trophy) αλλά και ένα ανανεωμένο και δυναμικό sticker που μπορούν να προσαρμόσουν στη συσκευασία των προϊόντων τους. Οι πιο τολμηροί και πρωτοπόροι, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και έναν από τους 4 κορυφαίους τίτλους της χρονιάς: Packaging Brand of the Year, Packaging Company (Supplier) of the Year, Packaging Designer of the Year και Printing Leader of the Year. Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης είναι ο Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος WEST. Στην επιτροπή συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων του κλάδου, στελέχη marketing και τεχνολόγοι γραφικών τεχνών.

Τα Packaging Awards διοργανώνονται από την Boussias Events με τη συνεργασία του ΣΥΒΙΠΥΣ. Οι εταιρείες που διακρίνονται έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό βραβείων συσκευασίας, World Star Packaging Awards 2025, που διοργανώνονται από τον World Packaging Organization, με εκπρόσωπο στην Ελλάδα τον ΣΥΒΙΠΥΣ, στρατηγικό συνεργάτη των Packaging Awards. Μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.packagingawards.gr/, να ενημερωθείτε για τις ανανεωμένες κατηγορίες, τους όρους συμμετοχής και να υποβάλετε οn line τα έργα που σας κάνουν υπερήφανους μέχρι τις 19 Απριλίου.