«Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για την πρόοδο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, της πατέντας, της επιστημονικής έρευνας και της αξιοποίησης της σε εμπορικές εφαρμογές».

Τα παραπάνω σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΒΙ στην 85η ΔΕΘ για την «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ένα διαχρονικό αίτημα του Οργανισμού, η μεταφορά των σημάτων στις αρμοδιότητές του έγινε πράξη κι ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες.

«Θα είμαστε μαζί σε όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι η οικονομική πρόοδος της χώρας μας που στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στην βιομηχανική παραγωγή, στη μεταποίηση, στην έρευνα, στην τεχνολογία και λιγότερο στον τουρισμό, λιγότερο στην κατανάλωση», τόνισε ο υπουργός.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι για να κατανοήσουμε τι σημαίνει βιομηχανική ιδιοκτησία «ας αναλογιστούμε μέσα στην πανδημία πόσο μεγάλη αξία είχαν οι ευρεσιτεχνίες πως άλλαξαν τη ζωή μας, πως προστάτευσαν και θωράκισαν την υγεία μας». «Η καινοτομία η έρευνα και η ευρεσιτεχνία βρίσκονται στην πυρήνα της δουλειάς που θέλουμε να κάνουμε», κατέληξε.