Απώλειες σε τζίρο και καθαρά κέρδη «έγραψε» στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2020 η βιομηχανία βάμβακος και δημητριακών καρπών ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε. Παρά την πίεση στα αποτελέσματα της, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της αυξήθηκε στα 92 άτομα, έναντι 81, στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2019.

Η εταιρεία, που είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας, παράγει προϊόντα εκκοκκιστηρίου (εκκοκκισμένο βαμβάκι και βαμβακόσπορος) και εμπορεύεται εγχώρια γεωργικά προϊόντα, δημητριακά, γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα, εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις 137,276 εκατ. ευρώ από 179,666 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 5,015 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2019.

Εν τω μεταξύ το εξειδικευμένο τμήμα «AgroShop» της εταιρείας δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των αγροτών-παραγωγών όσον αφορά τις καλλιέργειές τους (προμήθειες βαμβακόσπορου, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και βιολογικών προϊόντων), καθώς επίσης για να προσφέρει λύσεις για την καλλιέργεια ολοκληρωμένης διαχείρισης, για τη μείωση των νιτρικών αλάτων και την καλή γεωργική πρακτική (Κοινοτική Οδηγία 91/676/ΕΟΚ). Η εταιρεία είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Βάμβακος (ICA) από το 2000 και εκτός από το εσωτερικό της χώρας, πουλάει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική.
Αλεξάνδρα Γκίτση