Την επιτυχημένη διαδρομή της ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε, από ένα συνοικιακό αρτοποιείο στα Τρίκαλα σε μια βιομηχανία με τζίρο εκατομμυρίων, επιβεβαιώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2022. Η εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ δημιουργήθηκε από ακριβώς 20 χρόνια, και συγκεκριμένα το 2003, στα Τρίκαλα και αυτή τη στιγμή κατέχει μια ευρύτατη ποικιλία από 200 και πλέον προϊόντα αλλά και σύγχρονες μονάδες παρασκευής αρτοσκευασμάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής, όπως και δύο κέντρα διανομής.

Τζίρος άνω των 28 εκατ. ευρώ
Η ανοδική πορεία της εταιρείας αποτυπώνεται και στις οικονομικές καταστάσεις της όπου το 2022 καταγράφεται ως το έτος κατά τη διάρκεια του οποίου ο κλάδος των παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων βρίσκει έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ ζήτηση για ελληνικά είδη αρτοσκευασμάτων καταγράφεται και από το εξωτερικό. Την ίδια χρονιά ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 28.116 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού 24.411 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Τα μικτά αποτελέσματα της εταιρείας, ανήλθαν στο ποσό των 8.352 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού των 8.430 χιλ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) στο ποσό των 3.957 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού των 4.917 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήση. Ωστόσο, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στο ποσό των 1.954 χιλ. ευρώ έναντι ποσού 2.992 χιλ. ευρώ το 2021, ενσωματώνοντας και την επίδραση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων.

Περαιτέρω βελτίωση μέσω επενδύσεων
Όσον αφορά τη στόχευση της ΒΙΟΛΑΝΤΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα, η Διοίκηση εκτιμά ότι η εταιρεία εκμεταλλευόμενη την αποκτηθείσα εμπειρία της, την καλή της φήμη, αλλά και στηριζόμενη στην καλή της οργάνωση και την αφοσίωση του εξειδικευμένου της προσωπικού, θα μπορέσει να βελτιώσει την πορεία και τα αποτελέσματά της στην επόμενη χρήση. «Με τη συμπλήρωση των νέων επενδύσεων, αποκτούμε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή η ΒΙΟΛΑΝΤΑ διαθέτει τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια.
Το πρώτο και κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στα Τρίκαλα στο 6ο χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 55.000 μ2 όπου στεγάζονται οι πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής μπισκότων και δημητριακών. Το δεύτερο εργοστάσιο βρίσκεται στη Λάρισα στο 14ο χλμ Λάρισας – Θεσσαλονίκης (Μακρυχώρι) σε ιδιόκτητες εκτάσεις 18.000 μ2 όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα. Το τρίτο εργοστάσιο Vitafree βρίσκεται στο 12ο χλμ Τρικάλων – Λάρισας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 25.000 μ2 όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία εξυπηρετούν 79 τοπικά κέντρα διανομής αλλά και χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.