Τον Σεπτέμβριο τοποθετείται ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών της Βίκος, «εκτοξεύοντας» την δυναμικότητα της βιομηχανίας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) ανακοίνωσε την ανέγερση του νέου – υπερσύγχρονου βιομηχανοστάσιου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, μία σημαντική αναπτυξιακή επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, αλλά και την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας. Η νέα μονάδα περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can), της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας KRONES. Η νέα εγκατάσταση έρχεται μετά την ολοκλήρωση ενός επίσης μεγάλου επενδυτικού πλάνου, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, την τελευταία πενταετία και αποτελεί συνέχεια της μεθοδικής στρατηγικής εξέλιξης και ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία.

Αγγίζοντας τις 421.000 φιάλες ανά ώρα
Η νέα μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η νέα μονάδα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες (cans) ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα.

Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα) φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα. Η εγκατάσταση θα καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας η συνολική επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας θα ξεπερνούν τα 87.000 τ.μ. Με τις νέες επενδύσεις ενισχύεται σημαντικά η παραγωγική δυναμική της Βίκος και ταυτόχρονα διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων της, δημιουργώντας νέες δυνατότητες, σημειώνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΚΟΣ λειτουργεί σήμερα τέσσερα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τρία εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και αναψυκτικά, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.