Σε εκ νέου σχεδιασμό της παραγωγής προχώρησε μέσα στο 2023 η Vialco Skourtopoulos, εταιρεία με περισσότερα από 90 χρόνια συνεχούς δραστηριοποίησης στον χώρο των κονσερβοποιημένων ιχθυηρών, υπό το brand name Ambrosia. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, κατά την χρήση 2023 ελέγχθηκε και συμπληρώθηκε εκ νέου ο σχεδιασμός της παραγωγής με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αποτελεσματικότερου συστήματος ποιοτικού ελέγχου.

Επίσης επιδιώχθηκε και η τροποποίηση του τρόπου προμήθειας των ά και β’ υλών με σκοπό κυρίως την μείωση του λειτουργικού κόστους παραγωγής και της φύρας, με ελεγχόμενο τρόπο από την εταιρεία. Παράλληλα έγιναν κινήσεις για την επέκταση του δικτύου πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της εξεύρεσης νέων ενεργών πελατών, η δε ανάπτυξη παρουσιάζει κατά τη διοίκηση «συνεχή και σταθερή δυναμική και για το έτος 2024 και τα επόμενα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vialco Skourtopoulos εξετάζει απόφαση για συνεργασία με ελληνικό πανεπιστήμιο για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα στοχεύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων (παρεμφερή με τα υφιστάμενα παραγόμενα) βασισμένα σε οικολογική προσέγγιση. Στην περσινή χρήση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 648,15 χιλ. ευρώ, πλέον 13,79 χιλ. ευρώ λοιπά έσοδα, τα οποία αφορούν αναλογούσα στην χρήση απόσβεση επιχορήγησης υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Τα δε καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε κέρδη 5,88 χιλ. ευρώ έναντι, των ζημιών της προηγούμενης χρονιάς ύψους -9,18 χιλ ευρώ. Η επόμενη χρήση 2024 προβλέπεται με σαφείς συγκρατημένες αυξητικές τάσεις, με μέγιστη άνοδο τζίρου και κερδών κατά 5%, μέσα από άνοιγμα σε νέες γεωγραφικές περιοχές, καθώς και νέες συνεργασίες, κυρίως με πολυεθνικές.