Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά κάνει η VGP, ένας πανευρωπαϊκός πάροχος logistics και ημι-βιομηχανικών ακινήτων με έδρα το Βέλγιο, εγκαινιάζοντας το πρώτο της γραφείο στην Αθήνα και ορίζοντας τον Στράτο Ηλιού ως Country Manager της VGP Greece.

Η VGP διαχειρίζεται 192 αποθηκευτικούς χώρους και μικρά βιομηχανικά πάρκα, συνολικής αξίας 4,5 δισ. ευρώ σε 15 χώρες της Ευρώπης. Συνολικά, δε, η εταιρεία διαχειρίζεται συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια περί τα 5,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) ενώ έχει υπό κατασκευή περίπου 1,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικών χώρων (σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις αρχές του 2021).

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 652.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι συνολικές εκτάσεις που αποκτήθηκαν πέρυσι για την ανάπτυξη αποθηκών και εμπορευματικών πάρκων φτάνουν τα 4,04 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Ο κ. Ηλίου ξεκίνησε στη VGP την 1η Ιανουαρίου και θα είναι υπεύθυνος για την επέκταση του χαρτοφυλακίου του ομίλου στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Την προσεχή περίοδο, το επίκεντρο της προσοχής θα δοθεί στον εντοπισμό κατάλληλων τοποθεσιών ανάπτυξης.