Η UNIPAKHELLAS, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά του χαρτιού και της συσκευασίας κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου της INDEVCO, συνεχίζει να αναβαθμίζει τη δομή της. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Mediterranean Μονοπρόσωπη Α.Ε. και η ΠΑΚΟ Α.Ε., τώρα με τις επωνυμίες UNIPAK HELLAS NORTH και UNIPAK HELLAS CENTRAL αντίστοιχα, υιοθετούν από κοινού «μία ταυτότητα», αντανακλώντας την καινοτομία, καθώς και την περιβαλλοντική τους συνείδηση.
Μέσα από την καινοτομία στην παραγωγή και στα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, όλες οι ανάγκες για συσκευασία από κυματοειδές χαρτόνι ικανοποιούνται αποτελεσματικά, με ανταπόκριση στις ανάγκες όλων των κλάδων.

Όπως διευκρινίζεται, το κυματοειδές χαρτόνι είναι η πιο βιώσιμη λύση όταν πρόκειται για ανάγκες συσκευασίας και η UNIPAKHELLAS ως μία εταιρεία που παράγει και μεταποιεί ανακυκλωμένο χαρτί, δείχνει τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα ακολουθώντας τις αρχές του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Οι σημερινές κυματοειδείς συσκευασίες είναι εντελώς κυκλικές: είναι 100% ανακυκλώσιμες, βιολογικής προέλευσης και βιοδιασπώμενες. Πρακτικά, οι συσκευασίες από κυματοειδές χαρτόνι αποτελούν ένα από τα πιο ανακυκλώσιμα είδη με μία παγιωμένη αγορά για τις δευτερογενείς πρώτες ύλες. Οι αποτελεσματικές διαδικασίες ανακύκλωσης επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση των ινών για την παραγωγή νέας συσκευασίας.

Σε ελληνική εταιρεία η προμήθεια κάδων απορριμμάτων
στην Β. Μακεδονία
H εταιρεία κοινής ωφέλειας «Proleter» του Δήμου Resen παρέλαβε 100 νέους κάδους απορριμμάτων στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος «Less Waste» («Λιγότερα Απόβλητα»).
Όπως ανακοίνωσε η «PCE Proleter», οι νέοι κάδοι απορριμμάτων προορίζονται για την αντικατάσταση των παλαιών στην περιοχή του Resen, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια μιας μπουλντόζας και ενός φορτηγού, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της εταιρείας κοινής ωφέλειας. Κύριος υπεύθυνος του όλου διασυνοριακού έργου «Less Waste» είναι η ελληνική εταιρεία «Diadima» και εταίροι ο Δήμος Resen και η εταιρεία κοινής ωφελείας «PCE Proleter» από πλευράς Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και οι Δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρέσπας από πλευράς Ελλάδας. Η συνολική αξία ολόκληρου του έργου για τον Δήμο Resen ανέρχεται σε 233.545 ευρώ.