Η Unilever ξεκίνησε να χρησιμοποιεί έναν επαναστατικό, βιώσιμο παράγοντα αφρισμού στο υγρό πιάτων Quix το 2019. Τώρα, σε συνεργασία με την Evonik, επιχειρεί να διαδώσει αυτό το πρωτοποριακό «πράσινο» συστατικό παγκοσμίως. Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού περιέχουν επιφανειοδραστικές ουσίες (χημικές ουσίες που δημιουργούν αφρό για να διασπάσουν το λάδι, το λίπος και το χώμα), παρασκευασμένες από πετροχημικά.

Η Unilever, σε συνεργασία με την χημική βιομηχανία Evonik, προωθεί τώρα τη χρήση ραμνολιπιδίων, ενός βιοεπιφανειοδραστικού με κύρια πρώτη ύλη τη ζάχαρη, που έχει μεγάλες δυνατότητες να συμβάλει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της βιομηχανίας καθαριστικών. Πρόσφατα, η Evonik ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σλοβακία.

Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο βιομηχανικής κλίμακας στον κόσμο που παράγει ραμνολιπίδια, δίνοντας τη δυνατότητα στη Unilever να επεκτείνει τη χρήση του στα καθαριστικά προϊόντα της αλλά και σε άλλους τομείς της οικιακής φροντίδας, καθώς εργάζεται για να αλλάξει ριζικά τον τρόπο δημιουργίας, παρασκευής και συσκευασίας των προϊόντων καθαρισμού και πλυντηρίου, ως μέρος της στρατηγικής της για ένα Καθαρό Μέλλον.