Στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της στο Ρέντη επενδύει η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, όπου παράγονται -μεταξύ άλλων- η μαγιονέζα Hellmann’s και το απορρυπαντικό Skip. Τα παραπάνω ανέφερε ο Άντριου Κένεντι, Γενικός Διευθυντής της Unilever Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο εκδήλωσης, με αφορμή τις καινοτομίες στον τομέα των απορρυπαντικών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του ομίλου για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με τον κ. Κένεντι, στο εν λόγω εργοστάσιο παράγονται 6 εκατ. μπουκάλια σε ετήσια βάση τα οποία απορροφώνται από την ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα καλύπτουν ανάγκες του ομίλου στο εξωτερικό. Πρόσθεσε επίσης, ότι στην Ελλάδα η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη μάχη εναντίον του πλαστικού σε τοπικό επίπεδο εδώ και δύο χρόνια.

«Η αύξηση του ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες μας είναι εξαιρετικά σημαντική και με μεγάλο αντίκτυπο. Σχεδιάζουμε να φτάσουμε στα προϊόντα μας που χρησιμοποιούνται από τα νοικοκυριά στην Ελλάδα ποσότητα ανακυκλωμένου πλαστικού 74% στα προϊόντα οικιακού καθαρισμού, 50% στα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης και πάνω από 40% στα τρόφιμα στο τέλος του 2022 και για αυτό βέβαια η παραγωγή στο εργοστάσιο του Ρέντη παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μάχη».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζάς, Director of Home Care της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, σημείωσε ότι στο εργοστάσιο του Ρέντη «κλείνουμε τον κύκλο του πλαστικού», με ένα καινοτόμο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από την Unilever για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγονται και συσκευάζονται κάποια από τα πλέον γνωστά προϊόντα για τον καθαρισμό των σπιτιών και των ρούχων.