Ο Όμιλος Θεοδώρου ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός νέου κατασκευαστικού τμήματος για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων βιομηχανικής ζύγισης, δυναμικών ελεγκτών βάρους (checkweighers) και αυτόματης ογκομέτρησης επί της γραμμής παραγωγής.

Η νέα αυτή δραστηριότητα του ομίλου Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε με μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Mettler-Toledo και τη Garvens, με τις οποίες ο όμιλος έχει ήδη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία. Βάσει της συνεργασίας αυτής ο όμιλος Θεοδώρου μπορεί να χρησιμοποιήσει στις κατασκευές της modules της Garvens (checkweighers), της Mettler-Toledo (ψηφιακές δυναμοκυψέλες – loadcells) και της Gargoscan (ογκομέτρηση).

Το νέο τμήμα έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα κατασκευαστικά τμήματα ομίλου που ειδικεύονται στην κατασκευή ρομποτικών συστημάτων συσκευασίας (παλετοποίηση, εγκιβωτισμός, διακίνηση, κλπ.), αυτοματισμού αποθηκών (picking, conveying, sorting, κλπ.) και τις εφαρμογές του Industry 4.0.
Ο Όμιλος Θεοδώρου είναι market leader και στις 12 προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.