Οι οικογενειακές επιχειρήσεις, από μεγάλες βιομηχανίες έως μικρομεσαίες εταιρείες βρέθηκαν στο επίκεντρο του 3rd Family Business Conference, το οποίο ολοκληρώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΒΕ, του ΕΒΕΑ, του ΣΕΛΠΕ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI). Στον χαιρετισμό του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται από το Υπουργείο για την επιτάχυνση στην υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων, με στόχο να μην ξεπερνά τις 60 ημέρες.

Στο πάνελ με θέμα «Προτάσεις μακροημέρευσης: Tα μέλη μιας οικογενειακής επιχείρησης 3ης γενιάς μας αφηγούνται», ο Γιάννης Αρναουτέλης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Αρναουτέλης Α.Ε.Β.Ε. και ο γιος του, Αντώνης Αρναουτέλης, Μέλος Δ.Σ. και Υπεύθυνος Παραγωγής της εταιρείας, συμφώνησαν ότι μυστικό της επιτυχίας είναι η υπομονή και επιμονή, ενώ στάθηκαν στη σημασία της σωστής επιλογής στελεχών και εκτός της οικογενείας για να προχωρήσει μια επιχείρηση.

Στην ωρίμανση του μοντέλου Διοίκησης της οικογενειακής επιχείρησης αναφέρθηκαν στο ομώνυμο πάνελ η Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, η Βίκυ Καλτσίδου, CFO της Kaltsidis Wood Industry SA και η Βασιλική Τσούτσα, Διευθύντρια Λειτουργίας και Ανάπτυξης, ΒΙΚΡΕ ΑΕ. Η κα Χατζάκου μίλησε για την παράδοση των ηνίων της ΜΕΒΓΑΛ στο γιο της, αναφέροντας ότι πλέον έχει εκτελεστικό ρόλο.

Η κ. Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικεφαλής Ιδιωτικού Τομέα της ΕΥ Ελλάδος, αναφέρθηκε στις τρεις κύριες περιοχές εστίασης των οικογενειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως, μετά την πανδημία, οι οποίες είναι: 1. Η διακυβέρνηση, η στρατηγική και η λειτουργία (operations), 2. Η διατήρηση της φήμης και της ανθεκτικότητάς τους και 3. Η συνεχής διεθνής επέκταση.