Η ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης συνεχίζει την ανάπτυξη και παρουσιάζει τη νέα γραμμή παραγωγής, μια επένδυση που αγγίζει τα €10 εκατ. και συμπληρώνει ένα επενδυτικό πλάνο €30 εκατ. την τελευταία επταετία.

Βρισκόμενη πάντα στην αιχμή των καινοτόμων διαδικασιών η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση «Ελληνικός Ζύθος Ανάπτυξης», την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αταλάντη. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής, μια επένδυση που αγγίζει τα €10 εκατ. και συμπληρώνει ένα επενδυτικό πλάνο €30 εκατ. την τελευταία επταετία.

Η νέα επένδυση αποδεικνύει ότι η καινοτομία είναι θεμέλιος λίθος της εταιρείας, αλλά και την πάγια στρατηγική της εταιρείας να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και τη διεύρυνση των προοπτικών του κλάδου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Αθανάσιος Συριανός υπογράμμισε την σημασία της μεγάλης αυτής επένδυσης για την εταιρεία, την τοπική κοινωνία της Αταλάντης αλλά και για την εγχώρια αγορά της μπίρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εν λόγω επένδυση αντανακλά τη φιλοσοφία πρωτοπορίας και δημιουργίας που διακρίνει την ΕΖΑ διαχρονικά.

Η «state of the art» γραμμή παραγωγής
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από δύο υπερσύγχρονες γραμμές – εμφιάλωσης και εγκυτίωσης, καλύπτοντας σχεδόν 5.000m2 στο εργοστάσιο της Αταλάντης, διασφαλίζοντας απόλυτα την ευελιξία, την ασφάλεια και την ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της ΕΖΑ.

Η εν λόγω γραμμή παράγει 28.000 φιάλες των 200 ml, 24.000 φιάλες των 330 ml και 18.000 φιάλες των 500 ml ανά ώρα, ενισχύοντας τόσο την παραγωγική δυναμικότητα της ζυθοποιίας, όσο και την ποιότητα του τελικού προϊόντος, τόνισε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου της ΕΖΑ, στο πλαίσιο ξενάγησης στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιούνται περισσότερες από 25.000 αναλύσεις και ποιοτικοί έλεγχοι κατά τη διαδικασία της παραγωγής ετησίως.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας γραμμή παραγωγής ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Τζώρτζης Κανακάρης ανέφερε: «H EZA, σε πείσμα των καιρών και στη σκιά της πανδημίας, συνέχισε να επενδύει στην εξέλιξή της. Φτάνοντας σήμερα το παραγωγικό δυναμικό στα 80 εκατομμύρια λίτρα, η επένδυση που ολοκληρώθηκε εν μέσω Covid, αποδεικνύει απτά τη φιλοσοφία καινοτομίας της εταιρείας αλλά και την επιμονή της για ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Συριανός υπογράμμισε: «Η νέα γραμμή παραγωγής δεν είναι μόνο μια αναβάθμιση υποδομών για εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Αντανακλά την παράδοση εξέλιξης που η ΕΖΑ έχει στην καρδιά της λειτουργίας της. Πέρα από την πρακτική, πέρα από τη διαχείριση πόρων και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας είναι μία ακόμα ενσάρκωση του οράματος και των αξιών της ΕΖΑ, που χαρακτηρίζονται από το πάθος για την καλή μπίρα».

Βιωσιμότητα για ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο
Η ΕΖΑ διαθέτει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 80 εκατομμύριων λίτρων και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής, που καλύπτει όλη τη χώρα, ενώ εξάγει τα προϊόντα της και στις 5 ηπείρους. Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, η εταιρεία, εφαρμόζει επιτυχώς ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής φροντίδας, τοποθετώντας στο επίκεντρο την ουσιαστική φροντίδα για τον πλανήτη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας. Διασφαλίζει ανώτατη ποιότητα στην παραγωγή της, με την κορυφαία και βαθιά τεχνογνωσία της, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Αταλάντη και το καταρτισμένο προσωπικό της που με πάθος και ευθύνη προάγει την αειφόρο ανάπτυξη της εταιρείας και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών των καταναλωτών, τηρώντας πάντα τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Ακόμη, είναι αξιοσημείωτο ότι η ΕΖΑ στηρίζει έμπρακτα τη νέα γένια, αλλά και την οικονομία, φέρνοντας πρώτη στην Ελλάδα το πρόγραμμα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Μέσα από αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εκπαιδεύει και πιστοποιεί τους συμμετέχοντες με την ειδικότητα του Ζυθοποιού-Βυνοποιού, θεμελιώνοντας τη νέα γενιά ζυθοποιών στην Ελλάδα.

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές
Ιδιαίτερη σημασία δίνει η εταιρεία στην εξαγωγική της δραστηριότητα, στρέφοντας το βλέμμα της και σε νέες αγορές. Ο κ. Συριανός τονίζει μάλιστα τη σημασία που έχει σε αυτό η υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού. «Οι εξαγωγές ξεκινάνε από τη χώρα μας, από το αποτύπωμα που παίρνει ο τουρίστας στην εμπειρία του όταν επισκέπτεται την Ελλάδα» εξηγεί, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και μέσω της επέκτασης των πωλήσεων στην ελληνική ομογένεια. Έτσι, σήμερα η εταιρεία έχει παρουσία στην Κύπρο, σε χώρες γειτονικές της Ελλάδας, σε Καναδά, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού για ποιοτική ελληνική μπίρα. Η συμμετοχή μάλιστα των εξαγωγών στις πωλήσεις της εταιρείας αντιστοιχούν σήμερα στο 10% των συνολικών πωλήσεων.

Συμπερασματικά, η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις νέες εξελίξεις στο χώρο της συσκευασίας που αναμένεται να ταράξουν τα νερά της παραγωγικής διαδικασίας, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στη χρήση του γυάλινου μπουκαλιού. Η ΕΖΑ τέλος, εργάζεται διαρκώς για τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων ενώ αυτή την περίοδο μελετάει τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος μπύρας με βάση την ελληνική σταφίδα.

Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ)
«Η νέα γραμμή παραγωγής δεν είναι μόνο μια αναβάθμιση υποδομών για εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Αντανακλά την παράδοση εξέλιξης που η ΕΖΑ έχει στην καρδιά της λειτουργίας της»