Στους διαγωνισμούς για τις ΣΔΙΤ Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία συμμετέχει η κοινοπραξία των Ομίλων ΤΙΤΑΝ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία κατέθεσε επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Α’ φάση των διαγωνισμών για τις ΜΕΑ του Κεντρικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Αττικής, του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η τεχνογνωσία που συνδυάζουν οι δύο Όμιλοι εγγυώνται τη βέλτιστη οικονομική και περιβαλλοντική επίδοση των ΜΕΑ και τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης υλικών και ενέργειας. Μέσω των ΜΕΑ μπορεί να μεγιστοποιηθεί η ανακύκλωση, να ελαχιστοποιηθεί η ταφή απορριμμάτων και παράλληλα να εξασφαλιστεί η παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων υψηλής ποιότητας.
Η αξιοποίηση των εναλλακτικών καυσίμων στην παραγωγή τσιμέντου συμβάλλει στην εξοικονόμηση φυσικών πρώτων υλών, στη μείωση των εκπομπών CO2 και στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της εγχώριας τσιμεντοβιομηχανίας. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει ήδη ολοκληρώσει και λειτουργεί με επιτυχία ανάλογα έργα σε Μακεδονία και Ήπειρο, ενώ υλοποιεί αυτή την περίοδο και το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα των απορριμμάτων, αυτό της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.