«Η συνεργασία είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας κυκλικής οικονομίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση σχετικά με τη νέα συνεργασία μεταξύ της Thrace Polybulk, μέλους του Ομίλου «Πλαστικά Θράκης» που παρέχει προηγμένες λύσεις logistics με τη χρήση τεχνολογίας FIBC, και της Skretting, προμηθευτή διατροφικών λύσεων για τον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας. «Μαζί, δημιουργούμε ένα καινοτόμο σύστημα κλειστού βρόχου ανακύκλωσης», τονίζει ο Όμιλος σε σχετική ανάρτηση.

Σε αυτό το σύστημα, οι χρησιμοποιημένες μεγάλες σακούλες συλλέγονται από το Skretting και ανακυκλώνονται, με την Thrace Polybulk να χρησιμοποιεί τις ανακυκλωμένες πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων, sustainable big bags. Ανακυκλώνοντας πλαστικό από τη δική της αλυσίδα αξίας μέσω της πλατφόρμας κυκλικής οικονομίας «In the Loop», η «Πλαστικά Θράκης» βοηθά τη Skretting να μειώσει την ανάγκη για νέο πλαστικό κατά περίπου 300 τόνους ετησίως, με αποτέλεσμα μια αξιοσημείωτη μείωση κατά 23% στο αποτύπωμα άνθρακα.
Το μειωμένο αποτύπωμα έχει επαληθευτεί από την AION, εταιρεία που ειδικεύεται στην ιχνηλασιμότητα της αλυσίδας αξίας και την καταγραφή περιβαλλοντικών επιπτώσεων.