Η THEON INTERNATIONAL, κατασκευαστής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2023. Όπως αναφέρει η εταιρεία, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και δέσμευση στην καινοτομία, ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχε θέσει.
Ειδικότερα, η THEON πέτυχε έσοδα 218,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 53 % σε ετήσια βάση, με προσαρμοσμένο EBIT 56,8 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει περιθώριο 26%. Τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρεία αναπτύσσεται με μέσο ρυθμό 50% ετησίως, διατηρώντας το πολύ υψηλό επίπεδο κερδοφορίας της.

Η συνεχώς αυξανόμενη πελατειακή βάση της THEON εκτείνεται πλέον σε 69 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 24 μελών του ΝΑΤΟ. Η THEON ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1997 από την Ελλάδα και σήμερα διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον κλάδο με διεθνή παρουσία, συμπεριλαμβανομένων γραφείων σε Ελλάδα, Κύπρο, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ελβετία και Σιγκαπούρη, καθώς και 3 εγκαταστάσεις παραγωγής σε Αθήνα, Wetzlar (Γερμανία) και Πλύμουθ (ΗΠΑ). Σημειώνεται πως η εταιρεία εισήλθε πρόσφατα στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ ενώ ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, ιδρυτής και CEO της THEON κατά τη διάρκεια βράβευσής του στο πλαίσιο του διαγωνισμού της EY, δεν απέκλεισε και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.