Η στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματική κοινότητα θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει η κρίση, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου σε σχετική συνάντηση εργασίας.
Σύμφωνα με το ΕΑΑ, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να ενημερώνει τον κ. Σκρέκα για τις συνέπειες των ανατιμήσεων στη λειτουργία της αγοράς και για τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις εξαιτίας του υψηλού λειτουργικού τους κόστους.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι, παρά την κυβερνητική ενίσχυση, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν ένα τόσο μεγάλο κόστος, ενώ παράλληλα μειώνεται και το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, παράγοντας ο οποίος επίσης προκαλεί πρόβλημα στο επιχειρείν. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η επιχειρηματική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Στη συζήτηση με τον υπουργό, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε και την ανάγκη υλοποίησης παρόμοιου προγράμματος με το «Εξοικονομώ» και για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ απαιτούνται:
• Επιπλέον μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους
• Μείωση ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης
• «Πάγωμα» φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
• Αύξηση των δόσεων από τις 72 στις 120
• Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.