Συμφωνία της Mytilineos με τη ΔΕΗ για διετή παράταση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της τακτικής ετήσιας γενικής συνέλευσης της εισηγμένης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος, πρόκειται για την τελευταία σύμβαση με τη ΔΕΗ, μετά από 60 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας. Μετά το 2023 το εργοστάσιο θα ηλεκτροδοτείται από τη μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 826 MW αλλά και από διμερείς συμβάσεις με τα φωτοβολταϊκά. Η μονάδα φυσικού αερίου είναι υπό κατασκευή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κατασκευή των φωτοβολταϊκών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο ισχύος 1,48 GW, που αγόρασε πρόσφατα η Mytilineos από την Egnatia Group.

«Θα πρασινίσουμε το Αλουμίνιο και θα έχουμε φθηνότερη ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος. Ανακοίνωσε επίσης την επίτευξη τετραετούς συμφωνίας για την προμήθεια αλουμίνας και αλουμινίου στον διεθνή κολοσσό Glencore. Στο παραπάνω πλαίσιο, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθούν θεαματικά τα μεγέθη της εισηγμένης, σημειώνοντας ότι ήδη το 2021 θα είναι αρκετά καλύτερη χρονιά από πέρυσι και προβλέποντας διπλασιασμό της κερδοφορίας.

Επεσήμανε επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι το 2021 θα επενδυθούν 600 εκατομμύρια, «το μεγαλύτερο επενδυτικό νούμερο στην Ελλάδα, μακράν από άλλη ιδιωτική εταιρεία». Σημειώνεται τέλος ότι η ΓΣ αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ανερχόμενο στο ποσό των €0,36 ανά μετοχή.