Στην αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και τις προϋποθέσεις για την ορθή εκμετάλλευσή της αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2021 με τίτλο «Πανδημία COVID-19: Η επόμενη μέρα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρύφων τόνισε την ανάγκη θέσπισης διαχρονικών κινήτρων για τη δημιουργία ενός σταθερού πλαισίου που θα προσφέρει συνέπεια και ασφάλεια στους επενδυτές. Οι επενδύσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας θα διασφαλίσουν την επάρκεια των φαρμάκων και των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της παραγωγής.

«Η ελληνική βιομηχανία έχει ανταποκριθεί, έχουμε επενδυτικά προγράμματα 1,2 δισ. και μιλάμε για έργα με εργοτάξια», τόνισε ο κ. Τρύφων, συμπληρώνοντας ότι «τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε πράγματα τα οποία θα εκπλαγούμε που γίνονται στην Ελλάδα, εάν το συζητούσαμε πριν 10-15 χρόνια». Μεταξύ άλλων, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε στον Όμιλο ΕΛΠΕΝ, στον οποίο είναι CEO και ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή δύο εργοτάξια στην Αττική, ένα νέο εργοτάξιο που θα ανοίξει στην Τρίπολη, και εκσυγχρονισμό στις τρεις παραγωγικές μονάδες.