Μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 7 GW περιλαμβάνονται στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Γιώργου Περιστέρη στη χθεσινή γενική συνέλευση. Ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι ενώ υλοποιείται απρόσκοπτα το τρέχον επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ που αποσκοπεί στην λειτουργία μονάδων (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) ισχύος 3.000 MW στην επόμενη πενταετία, σχεδιάζεται παράλληλα η νέα γενιά επενδύσεων.

«Η εταιρεία δρομολογεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα επενδύσεων σε νέα αιολικά πάρκα, χερσαία φωτοβολταϊκά, αλλά και σε πλωτά φωτοβολταϊκά και πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα, καθώς και νέες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πέραν του έργου αντλησοταμίευσης στην Αμφιλοχία και του υβριδικού έργου στο Αμάρι της Κρήτης», ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

«Μιλάμε για νέα έργα με συνολική ισχύ περίπου 7 GW, εκ των οποίων 5 GW έχουν ήδη εξασφαλίσει τις πρώτες άδειες, ωριμάζουν και σταδιακά θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Ταυτόχρονα, ετοιμαζόμαστε για τη νέα γενιά έργων διαχείρισης απορριμμάτων διεκδικώντας κάθε σχετικό έργο που προκηρύσσεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις περιοχές της χώρας.Παράλληλα, διεκδικούμε και σειρά έργων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τις τηλεπικοινωνίες και την ψηφιακή μετάβαση, ενώ συμμετέχουμε μαζί και με άλλους ισχυρούς ελληνικούς Ομίλους στο πρόγραμμα White Dragon που αφορά τη χρήση του υδρογόνου».