Από το απλό χαρτί και το πλαστικό κουτί μέσα σε ελάχιστες δεκαετίες ο τομέας της συσκευασίας έχει κάνει αλματώδη βήματα καινοτομώντας τόσο σε πρακτικό επίπεδο (καλύτερη προστασία και μεταφορά του προϊόντος) όσο και σε αισθητικό. Αυτή την καινοτομία λοιπόν και την προσπάθεια για διαρκή εξέλιξη σε όλους τους τομείς έρχονται για ακόμη μια χρονιά να αναδείξουν τα Packaging Awards.

Τα Packaging Awards 2022 που διοργανώνει η BOUSSIAS σε συνεργασία με τον ΣΥΒΙΠΥΣ για 6η συνεχή χρονιά επιβραβεύουν τις εταιρείες και τις ομάδες εργασίας που είναι πρωτοπόρες στον κλάδο της συσκευασίας. Φέρνουν στο προσκήνιο τις πιο αξιόλογες προσπάθειες στους τομείς της τεχνολογικής καινοτομίας, του design, του marketing, του sustainability, του αποτελεσματικού R&D και σε μια εποχή που το e-shopping πρωταγωνιστεί στη ζωή μας, του tertiary packaging.

Όπως κάθε χρόνο τα Packaging Awards αποτελούν το εισιτήριο για τον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό World Star Packaging Awards 2023, που διοργανώνεται από τον World Packaging Organization. Σε συνεργασία με τον ΣΥΒΙΠΥΣ οι νικητές των εθνικών Packaging Awards θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον παγκόσμιο θεσμό και να διεκδικήσουν μια διεθνή διάκριση.
Τον κομβικό ρόλο του προέδρου της Κριτικής Επιτροπής ανέλαβε και φέτος ο κος Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας WEST. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας των βραβείων www.packagingawards.gr έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Κ. Σκρέκας για Γεωθερμία: Θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας
Ένα νέο διαφανές πλαίσιο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, με αυστηρούς κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, προωθεί το ΥΠΕΝ. Η Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, για τους όρους των δικαιωμάτων έρευνας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης γεωθερμικού δυναμικού, σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την ανάπτυξη αυτής της πηγής ενέργειας.

Η ανάπτυξη της γεωθερμίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, καθώς ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας με την αξιοποίηση μίας εγχώριας πηγής ενέργειας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και εξοικονόμηση ενέργειας. Στη χώρα μας υπάρχουν περιοχές με γεωθερμικά πεδία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, σε νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Η Υπουργική Απόφαση αφορά στα πεδία με θερμοκρασίες άνω των 90οC (μέσης και υψηλής ενθαλπίας), όπου το γεωθερμικό δυναμικό αξιοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σταθερής βάσης.