Με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο της διασύνδεσης του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ. «Η έναρξη, η διακοπή ή η λήξη των εργασιών, αλλά και οι μετοχικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων, θα περνούν απευθείας στην ΑΑΔΕ. Ταυτόχρονα, αυτοματοποιούνται όλες οι συναλλαγές που αφορούν τον υπολογισμό και την πληρωμή των φόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπηρεσία timologio της ΑΑΔΕ, η οποία απευθύνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA.

Επίσης, ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στη θετική τροχιά στην οποία έχει μπει η αναπτυξιακή πορεία της επιχειρηματικότητας: «Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 7%, το ποσοστό ανεργίας κινείται υπό του 13%, ενώ αναμένουμε και τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέρος αυτών, θα κατευθυνθεί προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενίσχυση των εξαγωγών και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».