Η BASF SE και η Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για λύσεις υλικών μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων ενεργών υλικών καθόδου (CAM) και ανακύκλωσης μπαταριών.

Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης αξίας στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών, αλλά και στην ενίσχυση της παρουσίας της CATL στην Ευρώπη, ενώ συμβάλλει και στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων ουδετερότητας άνθρακα και των δύο εταιρειών. Η CATL είναι παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες νέες τεχνολογίες ενέργειας.

Έχει δεσμευτεί να παρέχει κορυφαίες λύσεις καθώς και υπηρεσίες για νέες εφαρμογές ενέργειας παγκοσμίως. Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής χημικών στην αυτοκινητοβιομηχανία, η BASF έχει καθιερώσει μια ισχυρή θέση στην αγορά CAM, συμπεριλαμβανομένου ενός παγκόσμιου αποτυπώματος στην κατασκευή αλλά και στο τμήμα Ε & Α, ενώ διαθέτει και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο CAM από μεσαίο έως υψηλό νικέλιο, πλούσιο σε μαγγάνιο, χωρίς κοβάλτιο. Στην Ευρώπη, η BASF εισάγει την παραγωγή CAM με κορυφαίο βιομηχανικό αποτύπωμα άνθρακα μέσω των διεργασιών της προηγμένης τεχνολογίας της.