Η SUNLIGHT καλωσόρισε τη Δευτέρα τον Α.Ε. Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναδείχθηκε το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας στην αγορά της Αμερικής, οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για βιώσιμα και πράσινα ενεργειακά έργα, αλλά και η ενεργειακή μετάβαση.

Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ και έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της επένδυσης που βάσει του επενδυτικού πλάνου ανέρχεται σε $150 εκ. σε βάθος διετίας. Στόχος είναι να εξυπηρετήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες της στην αμερικανική αγορά, να επεκτείνει τις δυνατότητες του εργοστασίου, να αυξήσει τον αριθμό του προσωπικού στα 100 άτομα, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της αγοράς μπαταριών μολύβδου και λιθίου στην Αμερική.

Ο κ. Πάιατ, δήλωσε: «Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η SUNLIGHT αποδεικνύει ότι οι επενδύσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας σε καινοτόμες τεχνολογίες ενέργειας μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ευημερία τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Έλληνες».