Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα πέτυχε η Sunlight Group το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 201,5% και τα κέρδη να βελτιώνονται κατά 141%. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν σε € 551,5 εκατ., από €183 εκατ. την ίδια περίοδο του 2022.
Το εξάμηνο χαρακτηρίστηκε από εκτεταμένες συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών, επιτάχυνση του προγράμματος καινοτομίας και βιώσιμη αύξηση του όγκου πωλήσεων. Συνολικά, τα δύο πρώτα τρίμηνα επενδύθηκαν 93,2 εκατ. ευρώ σε δραστηριότητες που σχετίζονται με εξαγορές και συγχωνεύσεις. 48,2 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε CAPEX, κυρίως για την επέκταση της παραγωγής ιόντων λιθίου και μολύβδου-οξέος. Το διαφοροποιημένο και πλήρως χρηματοδοτημένο επενδυτικό πλάνο της Sunlight εστιάζει σε εγκαταστάσεις παραγωγής και υποδομές, προωθώντας την παραγωγική δυναμικότητα τόσο λιθίου όσο και μολύβδου, καθώς και σε σημαντικά έργα E&A για τις μπαταρίες λιθίου και την τεχνολογία στοιχείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εξεταζόμενο διάστημα ο πληθωρισμός προκάλεσε σημαντική αύξηση στα κόστη βιομηχανικής παραγωγής, η οποία αντισταθμίστηκε μόνο εν μέρει από την προσαρμογή των τιμών, επηρεάζοντας την κερδοφορία. Ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, σχολίασε: «Το 2023 σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση των φιλοδοξιών της Sunlight Group στην παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας. Αναμφίβολα, οι καλύτερες μέρες μας βρίσκονται μπροστά μας και η δουλειά που κάνουμε τώρα θα προσφέρει βιώσιμους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια». Σύμφωνα με τον κ. Μπίσαλα, οι τέσσερις συν ένας στρατηγικοί πυλώνες: Βιομηχανική Ηλεκτροκίνηση μολύβδου και λιθίου, Αποθήκευση Ενέργειας για Ανανεώσιμες Πηγές, Ανακύκλωση μολύβδου και λιθίου, ανάπτυξη και κατασκευή στοιχείων ιόντων λιθίου σε κλίμακα gigafactory και η καθετοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε στρατηγικά εξαρτήματα, βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και τοποθετούν τη Sunlight Group σε προνομιακή θέση στην αγορά.