Για στόχο της κυβέρνησης περί 30 δισ. ευρώ επενδύσεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδύσεις θα είναι χρηματοδοτούμενες με δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, εκ των οποίων τα 12,7 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο. Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι μέσω του

Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει ενεργοποιηθεί ο κλάδος των δανείων και αναμένεται τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες η πρόταση των ευρωπαϊκών αλλά και των ελληνικών τραπεζών, για να ξεκινήσει η χορήγηση δανείων για επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, στόχος είναι να μην εμπλέκεται το κράτος σε αυτή τη διαδικασία, την οποία θα αναλάβουν οι ίδιες οι τράπεζες και οι ελεγκτές θα είναι ιδιώτες, που θα επιλεχτούν με αυστηρά κριτήρια.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, κυρίως επενδυτικής και εξαγωγικής και αυτό θα κρατήσει για αρκετά χρόνια.
Εκτίμησε ότι η οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα και το πλεόνασμα που θα δημιουργείται θα μοιράζεται με δικαιοσύνη σε όσο το δυνατόν περισσότερους. «Η μείωση των φόρων θα πηγαίνει πάντα μπροστά όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Οδηγούμε γρήγορα και όχι επικίνδυνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.