Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για το ολοκληρωμένο έργο logistics, μεταξύ της BayWa r.e. Solar Trade και της Seacon Logistics, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης “Transport Logistic” στο Μόναχο. Οι δύο συνεργάτες θα δημιουργήσουν ένα κέντρο logistics, 100% κλιματικά ουδέτερο, στο λιμάνι Wanssum της Ολλανδίας, για τη διανομή των φωτοβολταϊκών προϊόντων του Τομέα χονδρεμπορίας φωτοβολταϊκών της BayWa r.e. Κατά την ολοκλήρωσή του, το έργο θα έχει χωρητικότητα αποθήκευσης άνω των 50.000 τ.μ., που θα το καθιστά το μεγαλύτερο κέντρο logistics από τα 66 που λειτουργούν σήμερα στην αλυσίδα εφοδιασμού του εν λόγω επιχειρηματικού Τομέα της BayWa r.e.

Στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και η συνεχής αύξηση της αποδοτικότητας σε κάθε στάδιο της επιχειρησιακής λειτουργίας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης των θαλάσσιων φορτίων, των χώρων αποθήκευσης, των μεταφορών, καθώς και των τελωνειακών υπηρεσιών και εισαγωγών. Το πρωτοποριακό project αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Έχοντας πιστοποιηθεί με τη βαθμίδα “Excellent” από την BREEAM, την κορυφαία διεθνώς μέθοδο αξιολόγησης της αειφορίας κτιρίων, το κέντρο logistics στο Wanssum θα περιλαμβάνει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 7,3 MWp στη στέγη του κτιρίου. Το παραπάνω σύστημα θα εξασφαλίζει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρο το κέντρο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων πλωτών φορτηγίδων, των φορτηγών του σταθμού και του στόλου των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την πολιτική βιωσιμότητας τόσο της Seacon όσο και της BayWa r.e., το κέντρο logistics θα είναι έτσι 100% κλιματικά ουδέτερο.