Στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών, ο Όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα τον τζίρο της για το 2022, ο οποίος ανήλθε στα 1,193 δισ. ευρώ από 1,266 δισ. το 2021. Τα EBITDA αυξήθηκαν στο 1,019 δισ. έναντι 1,070 δισ. το 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν επίσης, αγγίζοντας τα 353 εκατ. ευρώ από 296 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο ενεργειακό σκέλος η Έλαστρον λειτουργεί 5 φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύος 2,7 MWp. Λειτουργεί επίσης φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 1,5 MWp, υπό την μορφή του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering). Είναι όλα εγκατεστημένα στον Ασπρόπυργο στις οροφές των εγκαταστάσεων του Ομίλου. Η αρχική εγκατάσταση έγινε το 2012 όταν και ξεκίνησε η παραγωγή, ενώ οι εταιρείες έχουν υπογράψει σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με την ΔΕΗ, 25ετους διάρκειας, η οποία λήγει το 2037.
Όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση ο Βασίλης Μάνεσης, Οικονομικός Διευθυντής της ΕΛΑΣΤΡΟΝ, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις, ενώ εξετάζει εξαγορές είτε στον κλάδο των χαλυβουργικών προϊόντων είτε αλλού προκειμένου να αυξήσει τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων. Ανάμεσα στους στρατηγικούς στόχους της ΕΛΑΣΤΡΟΝ εξάλλου περιλαμβάνονται η βελτιστοποίηση του κύκλου λειτουργίας και της διαδικασίας παραγωγής, οι επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους και η επέκταση μέσω συγχωνεύσεων ή νέων συνεργασιών (joint-ventures).