Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., που το 1998 εμφιάλωσε την πρώτη αμιγώς ελληνική μπύρα και άνοιξε τον δρόμο της μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα, λανσάροντας τη μπύρα «Βεργίνα», συνεχίζει το πλάνο καθετοποίησής της σχεδιάζοντας τώρα να προχωρήσει στην παραγωγή δικών της κουτιών για την εμφιάλωση των προϊόντων της. Όπως γνωστοποίησε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας, Νικόλας Μπήλιος, μιλώντας στο ΕΤΒΑVIPE Studio που λειτουργεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου της Κομοτηνής, η παραπάνω είναι μία από τις δράσεις που εντάσσονται στο επενδυτικό πρόγραμμα 2024-2025, που δρομολόγησε η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου Κομοτηνής, ύψους 11 εκατ. ευρώ.
Το διετές επενδυτικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της μονάδας, την απόκτηση νέας γραμμής εμφιάλωσης και τη χρήση ρομποτικών συστημάτων στα logistics και τις αποθήκες της εταιρείας. Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της καθετοποίησης της εταιρείας, προηγήθηκε πριν από κάποια χρόνια η επένδυση στην παραγωγή δικής της βύνης («Βύνη Θράκης»), με την κατασκευή σύγχρονου βυνοποιείου δίπλα στο ζυθοποιείο, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου Κομοτηνής. Ο κ. Μπήλιος τόνισε μάλιστα ότι μεγάλο μέρος της παραγόμενης βύνης εξάγεται σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα η επιχείρηση απασχολεί 150 μόνιμους εργαζόμενους και έχει συνεργασία με περισσότερους από 3000 αγρότες από τους οποίους προμηθεύεται την πρώτη ύλη.