Η Tesla άνοιξε τα χαρτιά της για το «Megafactory», μια νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Καλιφόρνια, που ονομάστηκε έτσι επειδή θα παράγει το μεγάλης κλίμακας σύστημα μπαταριών Megapack της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο σύστημα αυτό.

Η είδηση για το νέο εργοστάσιο επιβεβαιώθηκε από τον δήμαρχο Lathrop Sonny Dhaliwal, ο οποίος δήλωσε ότι: «Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε το σπίτι του Megafactory, της πιο πρόσφατης επέκτασης της Tesla. Το μέλλον της πράσινης ενέργειας θα παραχθεί εδώ στην κοινότητά μας».

Οι μπαταρίες Megapack προορίζονται κυρίως για επιχειρήσεις που εγκαθιστούν ηλιακά και αιολικά πάρκα, λόγω της δυνατότητας που έχουν να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Μάλιστα ο ίδιος ο Έλον Μασκ, CEO της εταιρείας, δήλωσε ότι η ζήτηση τους είναι τόσο μεγάλη που έχουν εξαντληθεί ήδη οι παραγγελίες για τον ερχόμενο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η μικρή αυτή πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας φιλοξενεί και το κέντρο διανομής της Tesla, συνολικού μεγέθους περί τα 81,000 τμ.