Η Bespoke SGA Holdings, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή την είσοδο της Bespoke στην ιστορική σοκολατοβιομηχανία, με την απόκτηση ποσοστού 45%, σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών.

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα.
Είναι μεγάλη μας χαρά που θα συμμετέχουμε στην εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές για το μέλλον της εταιρείας, των εργαζομένων, των συνεργατών και των καταναλωτών της είναι εξαιρετικά ευοίωνες», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος στην απόκτηση του ποσοστού. Από πλευράς τους, σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ Α.Ε. ανέφεραν: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η εταιρεία μας αποκτά έναν συνέταιρο, όπως είναι ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος και θα παραμείνει σε αμιγώς ελληνικά χέρια.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες αξίες, την ίδια ποιότητα και το ίδιο επιχειρηματικό ήθος, που χαρακτηρίζουν την ΙΟΝ στη μακρά ιστορία της». Μια ημέρα νωρίτερα, ιδρύθηκε η εταιρεία συμμετοχών Juice Invest ΑΕ, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η επένδυση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι, στην νεοσύστατη Juice Invest συμμετέχει και το EOS Hellenic Renaissance Fund, που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners.