Το «πράσινο φως» ένταξής τους στον Αναπτυξιακό Νόμο έλαβαν πριν από λίγες ημέρες τρεις επενδύσεις παραγωγικού χαρακτήρα.
Η πρώτη επένδυση αφορά την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του ν. 4399/2016 (Δ’ κύκλος).

Η επένδυση αφορά στην επέκταση μονάδας παραγωγής μπισκότων στον Δήμο Τρικκαίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 3 εκατ. ευρώ. Ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στην νέα παραγωγική μονάδα είναι καθορισμένος για το 2022, με το εργοστάσιο να είναι το τρίτο της εταιρείας, μετά τα δύο των Τρικάλων. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στη δημιουργία και επέκταση των εγκαταστάσεών της το τελευταίο διάστημα, με πιο χαρακτηριστική την επένδυση σε δεύτερο εργοστάσιο, αυτό της συνδεδεμένης BAKER.

Η δεύτερη επένδυση αφορά την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της προαναφερθείσας επιχείρησης BAKER ΑΕ στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας. Η επένδυση αφορά στην επέκταση της μονάδας παραγωγής μπισκότων και κουλουριών στον Δήμο Φαρκαδόνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1.342.284,80 ευρώ. Σημειώνεται ότι η BAKER αποτελεί συγγενή εταιρεία της ΒΙΟΛΑΝΤΑ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου.

Η τρίτη επένδυση αφορά την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του ν. 4399/2016 (Γ ́ κύκλος). Η επένδυση αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων για κασέρι ΠΟΠ, κεφαλοτύρι και λοιπά ημίσκληρα τυριά συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,99 εκατ. ευρώ. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή και να διπλασιάσει τις εξαγωγές εντός της επόμενης τριετίας, καθώς και να αναπτύξει νέα τυροκομικά προϊόντα. Δρομολογείται επίσης η ανάπτυξη μεταξύ των δύο εργοστασίων μιας μονάδας βιοαερίου, η οποία σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά στην οροφή των εργοστασίων θα καταστήσει την ΟΜΗΡΟΣ ενεργειακά αυτόνομη.