Με καλύτερα αποτελέσματα των προβλέψεων, η εταιρεία ΣΟΥΡΩΤΗ παρουσιάζει την πρώτη κερδοφόρα χρήση της, με κέρδη στα 305.000 ευρώ ενώ το EBITDA θα κυμανθεί στις 885.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη περσινή χρονιά έκλεισε με ζημία 2.201.000 ευρώ, ενώ το EBITDA κυμάνθηκε στα -1.625.500 ευρώ, παρουσιάζοντας έτσι βελτίωση κατά 114% και 154% αντίστοιχα.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η κα Φρίντα Μελετίδη, Γενική Διευθύντρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, σε σχετική δήλωσή της, προχωρά κι η μελέτη του νέου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού.

«Μετά τα τελικά, και πάνω από τις προβλέψεις μας, θετικά αποτελέσματα αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι, για αυτό που όλοι μαζί καταφέραμε, αλλά και για το θετικό κλίμα μεταξύ των εργαζόμενων και συνεργατών μας. Συνεχίζουμε έτσι με την μελέτη του νέου επενδυτικού πλάνου και με την υλοποίηση μέρους αυτού, σε πρώτη φάση. Έχοντας παραγγείλει τα δύο πρώτα μηχανήματα ήδη από τον Ιούλιο 2023, αναμένουμε την εγκατάστασή τους το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου 2024 και παράλληλα ενεργούμε για την προμήθεια νέων μηχανημάτων που θα ανανεώσουν την παραγωγική λειτουργία. Σημειώνουμε επίσης, ότι ήδη έχουν υλοποιηθεί οι προγραμματισμένες κτιριακές βελτιώσεις και υποδομές», τόνίζει η κα Μελετίδη. Όσον αφορά την επόμενη τριετία, η εταιρεία σχεδιάζει και εφαρμόζει συγκεκριμένες στρατηγικές, σε όλα τα τμήματα, με τη διοίκησή της να εκτιμά πως η ΣΟΥΡΩΤΗ θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα και να διατηρηθεί ως ο leader στον κλάδο του φυσικού μεταλλικού νερού και όχι μόνο.