Επίσκεψη στη Θράκη στις 21-23 Φεβρουαρίου πραγματοποιούν η διοίκηση και στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειάς του ΣΕΒ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της μεταποίησης στην περιφέρεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη δεύτερη ευρύτερη επίσκεψη του ΣΕΒ στην περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζονται συναντήσεις με δυναμικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τις περιφερειακές αρχές, τους επιχειρηματικούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αντικείμενο των νέων επαφών είναι οι ειδικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Θράκης, με έμφαση στην περαιτέρω στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας της περιφέρειας.

Γνώμονας των συζητήσεων θα είναι τα αποτελέσματα των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, που υιοθέτησε πολλές από τις προτάσεις του ΣΕΒ για την αναζωογόνηση της περιφερειακής ανάπτυξης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη Δευτέρα η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ επισκέφθηκε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην περιοχή, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Την ίδια ημέρα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΕΒ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), η οποία αφορά κάθε πτυχή της διασύνδεσης επιχειρήσεων και πανεπιστημίων. Με αφορμή την επίσκεψη, σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Βιδάλης, επισημαίνει ότι «η ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας, και ιδιαίτερα της Θράκης, εκτός από ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, αποτελεί και μια κρίσιμη αναπτυξιακή προϋπόθεση. Για τον ΣΕΒ, δεν νοείται εθνική ανάπτυξη χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη, που με μοχλό τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτική για τους νέους και την κοινωνία συνολικά».