Προχωρά το πλάνο επέκτασης δυναμικότητας της βιομηχανίας Plastimak, στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής επενδυτικού σχεδίου στην ιστορία της εταιρείας.
Πρόσφατα, με σχετική απόφαση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, επενδυτικού σχεδίου της Plastimak συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 915.883 ευρώ. Από αυτά, τα 503.736 ευρώ θα δοθούν με τη μορφή της επιχορήγησης. Το εν λόγω έργο αναφέρεται στην «επέκταση δυναμικότητας μονάδας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας», στο Δήμο Νέας Προποντίδας του Νομού Χαλκιδικής, όπου και εδρεύει η εταιρεία, ειδικευόμενη στη φλεξογραφική εκτύπωση, το λαμινάρισμα, τη ρολοκοπή και τη σακουλοποίηση εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

Τις προθέσεις της Plastimak να εντάξει το φιλόδοξο επενδυτικό της πλάνο στον αναπτυξιακό είχε προαναγγείλει στο INDUSTRY η κα Πολυξένη Μακρή, Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια, το σχέδιο περιλαμβάνει: 1. Νέα επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων με την προσθήκη αποθηκευτικών, παραγωγικών και βοηθητικών χώρων. 2. Μηχανολογικό εξοπλισμό για την αύξηση της δυναμικότητας αλλά και της γκάμας των τελικών προϊόντων με νέες εφαρμογές στη συσκευασία. 3. Λογισμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για την ψηφιακή αναβάθμιση. 4. Εγκατάσταση συστήματος net metering, φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων ενεργειών, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Plastimak, ακολουθώντας τις προσταγές του Industry 4.0, δίνει σταδιακά βάρος στην αυτοματοποίηση, ακόμα και των διαδικασιών μη προστιθέμενης αξίας, στη δημιουργία συστήματος ελέγχου παραγωγής τύπου SCADA, στη μετάβαση σε paperless διαδικασίες και καταγραφές, για να επιτύχει την αξιοποίηση όλων των δεδομένων της παραγωγικής διαδικασίας και του ελέγχου αυτής.