Ο Όμιλος Olympia καλωσορίζει κοινοπραξία νέων επενδυτών στην Softone, υπό την ηγεσία του Franck Cohen, βετεράνου στην αγορά ERP. Η κοινοπραξία αποκτά μερίδιο 45% στην SoftOne με στόχο την επιτάχυνση του πλάνου επέκτασης της εταιρείας στην Ελλάδα και σε διεθνείς αγορές. Πιο συγκεκριμένα, ο Franck Cohen και ο Μάρκος Βερέμης εντάσσονται ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της SoftOne, με την υποστήριξη μιας Ευρωπαϊκής εταιρείας συμμετοχών μακροχρόνιου επενδυτικού ενδιαφέροντος, που αποκτά σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση θα φέρει μία νέα δυναμική στη SoftOne και επιπλέον πόρους, καθώς θα εργαστεί μαζί με τον Όμιλο Olympia και τον Αντώνη Κυριαζή ώστε να επιταχύνει το πλάνο για την επέκταση της εταιρείας και την ενίσχυση της θέσης της σε διεθνείς αγορές στρατηγικού ενδιαφέροντος, μέσω οργανικής ανάπτυξης και επιλεγμένων εξαγορών.

«Η SoftOne θεωρείται από πολλούς ως ηγέτης στην αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού ERP και πιστεύουμε ότι η εταιρεία έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η αγορά του ERP συνεχίζει να βλέπει ισχυρή ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, λόγω των αυξημένων αναγκών των επιχειρήσεων για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη υιοθέτηση cloud-based λύσεων», δήλωσε σχετικά ο Franck Cohen.