Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο μέλλον της Ευρώπης, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επέστρεψε στη γενέτειρά του. Σε συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για ενδείξεις ταχείας ανάκαμψης και υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης.

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος, η ψυχολογία της οικονομίας όπως λέγεται, είναι σε προ-κορωνοϊού επίπεδα, οι ιδιωτικές καταθέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, η βιομηχανική παραγωγή κινείται σταθερά ανοδικά και τα “κόκκινα” δάνεια, τους τελευταίους 12 μήνες, μειώθηκαν κατά 15 δισ. ευρώ ή κατά 24%», ανέφερε.

Η ισχυρή ανάκαμψη για το 2021 και η βιώσιμη ανάπτυξη από το 2022 στηρίζονται, μεταξύ άλλων, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, σε αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών, στη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και στη στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται. Από πλευράς του, ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης μίλησε σε πάνελ για τη σημασία του τρίπτυχου ESG, αναφέροντας ότι το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» θα διοχετευθεί σε επενδύσεις για το περιβάλλον. «Το ESG δεν είναι ένα ακόμη CSR (Corporate Social Responsibility) και πρέπει οι επιχειρήσεις να το κατανοήσουν. Το 2020 επενδύθηκαν 350 δις ευρώ για ESG από Funds», κατέληξε ο κ. Πατέλης.