Η Schneider Electric, με εξειδίκευση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει συμβουλεύσει τους εταιρικούς πελάτες της παγκοσμίως για Συμφωνίες Αγοράς Ενέργειας (PPA) άνω των 10.000 μεγαβάτ (MWs), από το 2014.

Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 300 εκατομμύρια μετρικών τόνων εκπομπών άνθρακα ή με την ποσότητα άνθρακα που αποθηκεύουν ετησίως περίπου 367 εκατομμύρια στρέμματα δάσους – ίσα σε έκταση με τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ (Τέξας, Καλιφόρνια και Μοντάνα) μαζί.

Αυτό το ορόσημο κατέστη εφικτό μέσω της εκτέλεσης περισσότερων από 140 ολοκληρωμένων Συμφωνιών Αγοράς Ενέργειας από εταιρικούς πελάτες της Schneider Electric και είναι ο μεγαλύτερος δημόσια ανακοινωμένος όγκος συμφωνιών από οποιονδήποτε σύμβουλο στον κόσμο.

Η ανακοίνωση των 10.000 MW είναι μια από τις ανακοινώσεις προσφορών υπηρεσιών και γεωγραφικής επέκτασης από τη Schneider Electric ESS, συμπεριλαμβάνοντας:
• την έναρξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή
• τις ενισχυμένες παγκόσμιες υπηρεσίες απαλλαγής άνθρακα από την αλυσίδα εφοδιασμού
• το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων στη Σιγκαπούρη για την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών των πελατών στην Ανατολική Ασία και την Ιαπωνία.