Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον όμιλο Hyundai Motor Group με στόχο τη διεύρυνση της πλατφόρμας SmartThings για υποστήριξη συνδεδεμένων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των EV.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο εταιρειών για ανάπτυξη λύσεων που θα διαμορφώσουν τον τρόπο ζωής του μέλλοντος. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το έξυπνο σπίτι επόμενης γενιάς, συνδέοντας το SmartThings της Samsung με τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia, συμπεριλαμβανομένων των EVs, αναπτύσσοντας τις υπηρεσίες “Home-to-Car” και “Car-to-Home”, καθώς και μια ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης ενέργειας για το σπίτι.

Οι υπηρεσίες Home-to-Car και Car-to-Home συνδέουν το έξυπνο σπίτι με τα συστήματα infotainment του οχήματος, επιτρέποντας τον τηλεχειρισμό και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μέσω της πλατφόρμας SmartThings, οι χρήστες θα μπορούν να εκτελούν διάφορες ενέργειες που αφορούν τα αυτοκίνητά τους ενώ βρίσκονται στο σπίτι. Παράλληλα, από τα αυτοκίνητα θα είναι, επίσης, δυνατός ο έλεγχος οικιακών συσκευών.