Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Samsung έφτασε στα τελευταία στάδια του σχεδιασμού για την κατασκευή ενός εργοστασίου ημιαγωγών αξίας 17 δισ. δολαρίων στο Τέξας, καθώς η κορεατική εταιρεία δήλωσε ότι συνεχίζει να καταβάλλει την απαραίτητη προσπάθεια σε πολλές τοποθεσίες και δεν έχει πάρει τελικές αποφάσεις ακόμα.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει προηγμένα τσιπ ημιαγωγών και θα δημιουργήσει περίπου 1.800 θέσεις εργασίας, και παρόλο που δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση, τα προάστια του Όστιν της κομητείας Williamson θεωρούνται τα καλύτερα για το εργοστάσιο λόγω της κρατικής υποστήριξης εκεί και των σταθερών πηγών ηλεκτρικής ενέργειας και νερού

Κατά το πρώτο τρίμηνο, μια χειμωνιάτικη καταιγίδα έκλεισε το πρώην εργοστάσιο τσιπ της Samsung στο Όστιν, προκαλώντας ζημιά που εκτιμάται σε 300-400 δισεκατομμύρια γουόν (254-339 εκατομμύρια δολάρια) στη βιομηχανία τσιπ. Η Samsung είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή του νέου της εργοστασίου σε νέο χώρο 557.418 τετραγωνικών μέτρων τον Ιανουάριο και θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024.