Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια μπαταριών Samsung SDI θα παράγει από κοινού μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ με την διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, ανακοίνωσε την Παρασκευή η νοτιοκορεατική εταιρεία.
Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν έναν «κοινό φορέα παραγωγής» στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή «κυψελών και μονάδων μπαταριών EV», δήλωσε η Samsung SDI, με την παραγωγή να ξεκινά το 2025 και να τροφοδοτεί τα εργοστάσια αυτοκινήτων της Stellantis στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Με τη συμφωνία, η Stellantis έχει “εξασφαλίσει την παραγωγική ικανότητα” για να πραγματοποιήσει τον στόχο της, που είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ έως το 2030, σύμφωνα με την Samsung SDI, καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τη ρύπανση σημαίνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πρέπει σταδιακά να καταργηθούν.
Να σημειωθεί ότι η Stellantis περιλαμβάνει τις αμερικανικές μάρκες Jeep, Chrysler και Ram, ενώ διαθέτει επίσης τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες Peugeot, Citroen, Fiat, Opel και Alfa Romeo μεταξύ άλλων.