Συνεχίζοντας την συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τον Όμιλο BARILLA, η SABO ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό του αυτοματισμού γραμμής μεταφοράς χαρτοκιβωτίων για τη γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών.
Η γραμμή παραγωγής είναι εγκατεστημένη στο εργοστάσιο Θήβας και αποτελείται από ένα αναβατόριο και 9 σταθμούς μεταφοράς χαρτοκιβωτίων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικαταστάθηκε το σύστημα συμβατικού αυτοματισμού με σύγχρονο ηλεκτρικό πίνακα επιλέγοντας υλικά όπως PLC Siemens της σειράς S7-1500, οθόνη χειρισμών (ΗΜΙ) Siemens KTP900, ρυθμιστές στροφών Danfoss FC280 και αναλυτή ενέργειας PAC3200.

Η χρήση του νέου συστήματος ελέγχου προσφέρει συνεχή εποπτεία της παραγωγικής διαδικασίας προλαμβάνοντας βλάβες που οδηγούν σε διακοπή της παραγωγής, άμεση διάγνωση και επίλυση βλαβών, αύξηση της παραγωγικότητας μέσω των βελτιώσεων στον αυτοματισμό της γραμμής που θα προσφέρει η χρήση του PLC. Ο εγκατεστημένος αναλυτής ενέργειας PAC3200 Siemens παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την βέλτιστη διαχείριση και τις δυνατότητες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Το εξειδικευμένο προσωπικό της SABO, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρολογικού υλικού, παρέχει νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις με 24/7 υποστήριξη.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός ακόμα έργου, αυτού της προμήθειας του νέου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) για το Δήμο της Χίου. Η μονάδα είναι σχεδιασμένη να διαχειρίζεται έως 15.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών ετησίως.