Η SABIC, παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανία χημικών, έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό έργο με την τεχνολογική εταιρεία Finboot, την προηγμένη πρωτοπόρο στην ανακύκλωση Plastic Energy και την Intraplás, εταιρεία με εξειδίκευση στις συσκευασίες, για να διερευνήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain στην υποστήριξη της ψηφιακής ιχνηλασιμότητας από άκρο σε άκρο της κυκλικής πρώτης ύλης σε προϊόντα πελατών.

Η ανίχνευση του ταξιδιού της πρώτης ύλης μέσω της σύνθετης αλυσίδας αξιών πετροχημικών, είναι επί του παρόντος ένα δύσκολο εγχείρημα. Για να βελτιώσει αυτή τη διαδικασία και να υποστηρίξει την παράδοση των κυκλικών πρώτων υλών της στους πελάτες – μέρος του χαρτοφυλακίου και των υπηρεσιών της SABIC TRUCIRCLE™ –, η SABIC ξεκίνησε αυτό το πιλοτικό έργο για να καταδείξει τη σκοπιμότητα χρήσης μιας εφαρμογής πληροφορικής βασισμένης σε blockchain, αλυσίδας αξίας.

Το SABIC’s είναι το πρώτο έργο του είδους του στη βιομηχανία που ανιχνεύει το προϊόν από την παραγωγή πρώτης ύλης έως τον μετατροπέα, προχωρώντας περισσότερο από προηγούμενες βιομηχανικές εφαρμογές blockchain στην ανίχνευση από άκρο σε άκρο. Η πλατφόρμα προσφέρει μειωμένο κόστος, χρόνο και βελτιωμένη ενοποίηση δεδομένων για όλους τους συνεργάτες της αλυσίδας αξίας.